Shiatsu Therapie

Wat is shiatsu therapie?

Shiatsu therapie is een massage therapie die tot de oosterse geneeskunst behoort.
Door middel van het uitoefenen van druk op de huid met de duimen, vingers en de handpalmen, kunnen de energiebanen, die door het lichaam lopen (meridianen genoemd), worden gestimuleerd om de energetische balans in het lichaam te herstellen.

Binnen deze vorm van geneeskunst zoeken we niet naar een specifieke ziekte, maar proberen in plaats daarvan de disbalans in het functioneren van het lichaam en de psyche te vinden.

Voor wie is shiatsu therapie geschikt?

Iedereen (baby’s, jonge kinderen, pubers, volwassenen, ouderen) kan baat hebben bij een Shiatsu behandeling. Shiatsu therapie beschouw ik als een vorm van gezondheidszorg die gebruikt kan worden om veel verschillende klachten en ziekten te behandelen. Shiatsu therapie is als preventieve vorm van gezondheidszorg bijzonder waardevol, om ziekten te helpen voorkomen.

Hoe werkt shiatsu therapie?

Binnen de Shiatsu therapie gaat men er vanuit dat de mens een eenheid is. Lichaam en psyche werken samen en communiceren door middel van energie. Deze levensenergie circuleert door het lichaam via de meridianen en op die meridianen liggen energiepunten, ook wel tsubo’s genoemd.

Door middel van aanraking kan ik als Shiatsu therapeute, de disbalansen (de voltes en de leegtes) in de meridianen en de tsubo’s opsporen. Zowel vanuit de leegte (de plaats waar te weinig energie is), als vanuit de volte (de plaats waar te veel energie is), kunnen klachten ontstaan.

Door druktechnieken, die in de Shiatsu therapie gebruikt worden, kan de energie gestimuleerd worden waar deze te weinig aanwezig is, de energie getemperd worden waar deze te sterk aanwezig is en de energie verspreid worden waar deze geblokkeerd is.
Op deze manier wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om de balans te herstellen gestimuleerd.

Copyright Pauline Tromp 2009 | Webdesign by BananazZ Art