Groepen

Met groepen mensen werken is een manier om een aantal mensen tegelijk te behandelen, waarbij ( uit ervaring gebleken) de collectieve ongemakken naar boven kunnen komen en kunnen worden benoemd en mogelijk worden opgelost.
De reacties van de mensen op deze vorm van behandelen zijn positief. De bedoeling van een groepsbehandeling is, dat er een aantal mensen bij elkaar zijn en zich laten behandelen in het bijzijn van de andere mensen in die groep.
Dit kan al met vijf personen tegelijk.
Gedurende een dag, kunnen ongeveer 10 mensen tegelijk aanwezig zijn. Er moet rekening gehouden worden met ongeveer een gemiddelde duur van 35-45 minuten per persoon.

De resultaten zijn verrassend en verhelderend. Het maakt vaak duidelijk wat er diep in het lichaam nog aanwezig is aan emoties, trauma’s en pijn uit het verleden.
Het zijn eyeopeners over wat er werkelijk ten grondslag ligt aan hun individuele en/of gezamenlijke problemen.

Bedrijven

Voor bedrijven is het interessant en gezond om de werknemers een shiatsubehandeling / Central Channel Release behandeling te laten ondergaan om zo de oorzaak van ziekteproblematieken helder boven tafel te kunnen krijgen en te doen laten oplossen, zodat de lichamelijke en psychische ongemakken die tot ziekte leiden, en ziekteverzuim tot gevolg hebben, zullen verdwijnen of verminderen.
Denk hierbij ook aan de problemen die geen duidelijk aanwijsbare oorzaak hebben.

Shiatsu therapie is van oorsprong een behandelmethode voor preventieve gezondheid.
4-Dimensioneel Bodywork en Central Channel Release zijn behandelmethodes waarbij de mens direct en op efficiënte wijze in zijn/haar totaliteit op alle niveaus benaderd wordt.
Nadat problemen zijn opgelost is het belangrijk om te zorgen dat ze niet weer opnieuw ontstaan in het lichaam en de psyche.

Hieronder wordt gesproken over het werken met groepen. Dit kan een geschikte manier zijn om bijvoorbeeld problemen op een afdeling helder te krijgen. In een groepsbehandeling kan daar aandacht aan worden besteed.

Kashmir yoga

Kashmir yoga, meditatie en chi kung worden in lesverband gegeven aan grotere groepen mensen. Door lichamelijke oefening blijft het lichaam; vitaal, energiek, flexibel en ontspannen om op een plezierige manier te kunnen bewegen in het dagelijkse leven, zowel fysiek als psychisch.

Waarom Kashmir yoga?

Kashmir Yoga brengt het lichaam in beweging door de bewegingen te maken vanuit het gevoel wat je opbouwt rond je lichaam. Bijvoorbeeld door het in gedachten “langer maken” van de ledematen zodat je als het ware met “langere benen” de bewegingen maakt. Je maakt je lichaam groter, ruimer en langer, uitgestrekt in de ruimte voor je. Dit maakt het voor mensen mogelijk om bewegingen te maken en Yoga-houdingen aan te nemen, waarvan men dacht dat die niet meer mogelijk waren. Het is een vriendelijke meditatieve manier van Yoga beoefenen.

Heeft U interesse in Kashmir Yoga, neem dan gerust   met mij op.

Copyright Pauline Tromp 2009 | Webdesign by BananazZ Art