Behandeling

Als Shiatsu therapeute bekijk ik de klachten vanuit de theorie van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze vorm van geneeskunde gaat er vanuit dat iedere lichamelijke of emotionele verstoring ontstaat door een energetische disbalans. Dit betekent dat de levensenergie niet harmonisch door de meridianen stroomt.

Tijdens het eerste consult vertelt iemand alles over zijn/haar klacht(-en).
Door middel van, onder andere, de buikzone-diagnostiek, ga ik na in welke meridianen de verstoring zit. Door die meridianen te behandelen, waar de balans niet optimaal is, kan een begin gemaakt worden om het lichaam weer in harmonie te brengen. Dit doe ik met behulp van de mogelijkheden die er zijn binnen de Shiatsu therapie.

Na de korte anamnese afgenomen te hebben, laat ik de patiŽnt in makkelijk zittende kledij plaats nemen op de behandeltafel. Aan het lichaam wordt door mij gevoeld waar zich blokkades en/of spanningen bevinden.
Met de technieken, die ik beheers, wordt dan zo goed en efficiŽnt mogelijk de disbalans behandeld. Dat geeft meestal direct resultaat. Als voorbeeld kan genoemd worden dat de gevoeligheid/pijn op die plaats vermindert/verdwijnt, dat er meer ruimte wordt ervaren op die plaats, zodat een diepere ademhaling mogelijk is.
Wanneer de resultaten van een behandeling niet direct op dat moment ervaren worden, worden ze later opgemerkt doordat men bijvoorbeeld veel meer ontspannen in het leven staat, situaties gemakkelijker aan kan, dat de bewegingsvrijheid is vergroot.
Dus er ontstaat meer flexibiliteit en mobiliteit op lichamelijk en emotioneel gebied.

Een eerste consult omvat een intakegesprek en een korte behandeling. Duur van een eerste consult is 60 minuten.
Een vervolgconsult omvat een kort gesprek en een volledige behandeling.
Duur van een vervolgconsult is 50 minuten.

In een enkele uitzondering kan het zijn dat de cliŽnt het niet prettig vindt om met Shiatsu therapie / 4-Dimensioneel Bodywork of Central Channel Release behandeld te worden.
Dan kijk ik samen met die persoon of er andere behandelingsmogelijkheden zijn die beter bij die persoon passen.

Copyright Pauline Tromp 2009 | Webdesign by BananazZ Art